- Prijzen verbruik inclusief*
- Lokale service
- Grootste aanbod vakantieverhuur
- Flexibele aankomstdagen
Vakantieverhuur Koksijde
Koksijde telt 22.000 inwoners en omvat de badplaatsen Sint-Idesbald, Oostduinkerke en het pittoreske landelijke Wulpen. Het telt het grootst aantal musea aan zee én de hoogste duin van de kust (Hoge Blekker). Met meer dan 700ha natuurgebied is het een ideale plaats om te wandelen, te fietsen, te moutainbiken of heerlijk uit te waaien aan het strand.
Koksijde is een driesterrengemeente en zegt het graag met bloemen! Met de bloemenjaarmarkt wordt steevast het toeristisch seizoen ingezet. De evenementenkalender staat garant voor tal van speelse activiteiten. Culturele pareltjes in het cultuurcentrum CasinoKoksijde, grootse optredens, maar ook sportieve hoogtepunten in de evenementenput voor het gemeentehuis.
Ontspannen kan in de gezellige winkelstraat, in horecazaken en op talloze terrasjes. De wereldvermaarde Hotelschool Ter Duinen heeft hier haar thuisbasis waardoor gastronomie hoog in het vaandel wordt gedragen.
- Duinenabdij
- De Hoge Blekker
- Villawijk ‘Quartier Sénégalais’
- Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk
Abdijmuseum Ten Duinen
Hier voel je de geschiedenis! In de middeleeuwen bepaalde de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum brengt je in verwondering over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek. Aanrader is de archeologische site, de Zuid-Abdijmolen en de abdijhoeve Ten Bogaerde even verderop. Daar prijkt in het kunstencentrum de vaste collectie van George Grard.
De Hoge Blekker
De Hoge Blekker is de blikvanger van onze kust en heeft daaraan zijn naam te danken. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van heel de kuststrook. Het was een vaste baken voor zeelui die van ver al zijn witte kruin zagen blinken ('blekken' in het plaatselijke dialect). De Hoge Blekker is een stevige stuifduin die in de loop der tijden al heel wat afstand heeft afgelegd.
Villawijk ‘Quartier Sénégalais’
Deze wijk werd vanaf 1908 aangelegd. Je bewondert er ruime cottages, die plaats boden aan grote gezinnen en hun dienstmeiden, veelal van de hand van Gaston Lejeune. De aanleg van deze wijk houdt het midden tussen eenheid en vrijheid. Vanaf het Bad Schallerbachplein, waar het Manneken Pis van Koksijde staat, vertrekt een wirwar van lanen, waarop dan weer straatjes aansluiten. Dit weerspiegelt de Engelse tuinwijkgedachte. Om een gevarieerd straatbeeld te bekomen, werden koppelvilla's met alleenstaande woningen afgewisseld. Dit urbanistisch idee vinden we ook terug in De Panne (Dumontwijk), De Haan (de Concessie), Knokke en Westende. Aangezien Koksijde-Bad rond de eerste decennia van de 20e eeuw tot stand kwam en de cottagestijl toen ook vooral in de mode was, werd deze stijl beeldbepalend voor Koksijde-Bad. Het quartier werd in 2001 als dorpsgezicht beschermd.
Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk
De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk, ook wel de "kathedraal van het licht", is een katholieke kerk in Koksijde-Bad. Deze parochiekerk dateert uit 1956-1962 en werd ontworpen door architect Jozef Lantsoght (1912-1988). De plattegrond ervan is geïnspireerd op de kokkel, een schelpdier waaraan Koksijde mogelijk zijn naam te danken heeft.